Autor fotografija: Ante Biočina

Ivo Kličinović – “Na valovima tišine“
 
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Ivo Kličinović, iz Postira na otoku Braču, u posljednjih se nekoliko godina osobito istaknuo s nizom slika posvećenih moru, ulja i akrila s motivima uznemirenih valova, silovite bure, posve umirenog plićaka, otoka, maslina, raznolikih i uvijek teško shvatljivih lica mora.
 
Naravno, bez mora se ne može, od njega se živi, ali i za njega se živi. Čitavi se životi troše na tu praiskonsku ljubav koja u svima nama spava, a tek neki okuse njezinu slast i gorčinu.
 
More silno privlači pomorce, ribare, pustolove, pjesnike, slikare, ali i posve običnog čovjeka, koji doista uvijek ostaje zapanjen pri susretu s morem, oduševljen njegovom veličinom i naslućujućom snagom, uspavanom ljepotom. Ivo Kličinović je pronašao u motivima mora, otoka i maslina, neiscrpno vrelo inspiracije, nepresušnu imaginaciju.
 
Svojim djelima nastoji sačuvati sjećanje na nekadašnji život, na čistu prirodu, na drevno vrijeme, na elemente krajobraza koji su ipak preživjeli do današnjih dana i valjalo bi ih takve ostaviti budućim generacijama. Ivo Kličinović poštuje i voli prostor u kojem živi i stvara, neprekidno pronalazeći sve zanimljivije teme u površini mora, u njegovom naglom i neobuzdanom valjanju, začuđen mijenjajućim bojama.
 
Ivo Kličinović sretni je slikar mora, morskih pejzaža, čudesnih mijena mora, otoka i  obale. Opus posvećen moru akademskog slikara Ive Kličinovića zadivljujući je, privlačan je i lijep, izrazitog kolora.
 
 
Miroslav Pelikan
 
Izložbu je svečano otvorila ravnateljica OŠ Vladimira Nazora – Postira,  Sanja Nejašmić, prof., a večer su oplemenile glazbenim nastupom Valerija Kličinović (vokal, klas. gitara), Darija Gazdek (vokal, violina) i Mislav Čago (klavir).